♥️ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες από 29€ και άνω που θα πληρωθούν με κάρτα ή paypal ή κατάθεση σε τράπεζα!

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ Μήτρες προς ενοικίαση σε κλινική της Ινδίας!

Μήτρες προς ενοικίαση σε κλινική της Ινδίας!

 

Στους πρόποδες των λόφων στην Ανάντ, μία ινδική πόλη διάσημη για το γάλα των αγελάδων της, λειτουργεί μια κλινική ευγονίας. Αυτή την περίοδο στην κλινική του Νοσοκομείου Καϊβάλ φιλοξενούνται 50 έγκυες γυναίκες. Γιατροί, διατροφολόγοι, προσωπικό φροντίζουν για την κάθε ανάγκη τους, ώστε να γεννηθούν υγιή μωρά, τα οποία, μόλις μπορέσουν να ταξιδέψουν, θα συναντήσουν τους γονείς τους, που ζουν σε μεγαλουπόλεις του κόσμου. Γιατί αυτή η κλινική ευγονίας στην Ινδία είναι η πρώτη που εφαρμόζει το πρόγραμμα «Μήτρες προς ενοικίαση».

 

«Μπορεί να ακούγεται φρικτό, όμως δεν είναι», λέει η γιατρός Νάινα Πατέλ, η πνευματική μητέρα του προγράμματος, που φέρνει σε επαφή ζευγάρια, κυρίως από τη Δύση, που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και παρένθετες Ινδές μητέρες, που επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειές τους.

 

Οι γυναίκες, με εξωσωματική κυοφορούν έμβρυο που προέρχεται από το ωάριο και το σπερματοζωάριο ζευγαριών που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν με φυσιολογικό τρόπο. Μετά από εννέα μήνες τα ζευγάρια παίρνουν το πολυπόθητο μωρό και οι Ινδές γυναίκες χρήματα που αντιστοιχούν σε εργασία 15 ετών.

 

Η εμπορευματοποίηση του θεσμού της παρένθετης μητέρας είναι νόμιμη στην Ινδία από το 2002, όπως και σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και στις ΗΠΑ. Ομως η Ινδία είναι η πρώτη χώρα, και η Ανάντ η πρώτη πόλη, στην οποία η διαδικασία δεν αποτελεί μία σπάνια θεραπεία, αλλά εντάσσεται σε οργανωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Ηδη 50 ζευγάρια από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ταϊβάν έχουν μωρό το οποίο γεννήθηκε στην Ανάντ. Οι επικριτές της πρακτικής κατηγορούν τα ζευγάρια για εκμετάλλευση των φτωχών γυναικών της Ινδίας.