♥️ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες από 29€ και άνω που θα πληρωθούν με κάρτα ή paypal ή κατάθεση σε τράπεζα!

Εγκυμοσύνη - Πώς να κοιμάστε καλά και σωστά

Εγκυμοσύνη - Πώς να κοιμάστε καλά και σωστά

Tο άρθρο μας έστειλε: Το μέλος του Mammyland Kyriaki

 

Ο ύπνος στο πλάι, ιδιαίτερα από την αριστερή πλευρά, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το μωρό σας. Όταν ξαπλώνετε με την αριστερή πλευρά, επιτρέπετε στη μήτρα να απομακρυνθεί ελαφρά από την αορτή και την κάτω κοίλη φλέβα, τα δύο μεγαλύτερα αιμοφόρα αγγεία σας.  

 Σε αυτή τη θέση, το μωρό δέχεται τις μέγιστες δυνατές ποσότητες αίματος, το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή θρεπτικών ουσιών για το κυοφορούμενο. Ξαπλώνοντας με την αριστερή πλευρά μπορείτε επίσης να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης δύο συνηθισμένων πηγών ταλαιπωρίας κατά την εγκυμοσύνη, δηλαδή των κιρσών και των πρησμένων αστραγάλων και ποδιών. 

Πριν πάτε για ύπνο, κάνετε ένα ζεστό ντους ή ένα μπάνιο. Στο κρεβάτι, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά και άλλο ένα ανάμεσα στα πόδια σας. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην εξής άσκηση για τη σταδιακή χαλάρωση των μυών: αφήστε το μυαλό σας να περιέλθει σε μια όσο το δυνατόν περισσότερο παθητική κατάσταση.

Τεντώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας όσο περισσότερο μπορείτε και μετά αφήστε τα να χαλαρώσουν. Στη συνέχεια τεντώστε τους μύες των ποδιών σας και μετά χαλαρώστε. Συνεχίστε έτσι προχωρώντας από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι το κεφάλι έως ότου αισθανθείτε εντελώς χαλαρωμένη.