♥️ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες από 29€ και άνω που θα πληρωθούν με κάρτα ή paypal ή κατάθεση σε τράπεζα!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ώρα του μπάνιου του μωρού σας μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική και ιδιαίτερη αλλά απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή. 

Έχετε πάντα στο μυαλό σας τις παρακάτω συμβουλές για να είναι το παιδάκι σας πάντοτε ασφαλές.   

 1ος κανόνας: Ποτέ μα ποτέ, μην αφήνετε το παιδί σας μόνο του, ούτε για ένα λεπτό. Τα μωρά μπορούν να πνιγούν σε λιγότερο από 3 εκατοστά νερό. Πρίν ξεκινήσετε το μπάνιο του έχετε κοντά σας όλα τα απαραίτητα (αφρόλουτρο, σαμπουάν, σφουγγάρι, παιχνίδια, πετσέτα, κρέμα σώματος, μπατονέτες, κλπ). Σε περίπτωση που χτυπήσει το κουδούνι ή το τηλεφωνό σας και θεωρείτε ότι πρέπει να απαντήσετε, τυλίξτε το μωρό σας σε μια πετσέτα και πάρτε το μαζί σας.  

  2ος κανόνας: Βεβαιωθείτε πως το νερό έχει την κατάλληλη θερμοκρασία (περίπου 35 βαθμούς κελσίου). Τα μωρά και τα νήπια προτιμούν συνήθως πιο κρύο νερό από εσάς.    

  3ος κανόνας: Μη βάζετε ποτέ το μωρό σας στην μπανιέρα όσο το νερό τρέχει. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να αλλάξει ξαφνικά (φτάνουν μόνο 3 δευτερόλεπτα για να προκληθούν σοβαρά εγκαύματα), και η μπανιέρα να γεμίσει με περισσότερο νερό.  

   4ος κανόνας: Κάντε την μπανιέρα σας ασφαλή: Οι μπανιέρες γλιστράνε πάρα πολύ. Για να είναι ασφαλές το παιδί σας τοποθετήστε ένα ειδικό πλαστικό πατάκι ή ένα ειδικό καθισματάκι με βεντούζες. Σιγουρευτείτε ότι οι γυάλινες πόρτες τους ντούς είναι από γυαλί ασφαλείας.Για μωρά έως 6 μηνών γεμίστε την μπανιέρα σας με 5 εκατοστά νερό. Για τα μεγαλύτερα παιδιά το νερό δεν πρέπει να ξεπερνάει την μέση τους, όταν κάθονται. Για τα παιδιά που στέκονται όρθια τοποθετείστε στην μπανιέρα ειδικό αντιολισθητικό πατάκι για να μην γλιστράνε. Παρ'όλα αυτά μην τα αφήνετε μόνα τους ποτέ. Μάθετε στο παιδί σας να κάθεται και όχι να στέκεται όρθιο στην μπανιέρα.   

    5ος κανόνας: Μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα σαπουνιού, σαμπουάν και αφρόλουτρου γιατί θα προκαλέσει ξηροδερμία και εξανθήματα στο ευαίσθητο δερματάκι του παιδιού σας. Μπορεί επίσης να ερεθίσει την ουρήθρα τους και να προκληθεί ουρολοίμωξη. Για να μην κάτσει το παιδί σας πολύ ώρα στην μπανιέρα με σαπουνάδες , παίξτε πρώτα μαζί του στο νερό και πλύντε το με σαπούνι προς το τέλος.   

   6Ος κανόνας: Μην αφήνετε το παιδί σας να ακουμπάει την βρύση. Ακόμη κι αν δεν μπορεί να την ανοίξει τώρα, κάποια μέρα θα έχει την δύναμη να το κάνει και μπορεί να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. (δοκιμάστε να πλένετε το μωρό σας στην μπανιέρα με την πλάτη του γυρισμένη στην βρύση)  

    7ος κανόνας: Κρατήστε τις ηλεκτρικές συσκευές (πιστολάκι και σίδερο για μπούκλες ) σε σημείο μακριά από την μπανιέρα.