♥️ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες από 29€ και άνω που θα πληρωθούν με κάρτα ή paypal ή κατάθεση σε τράπεζα!

Φλεβίτιδα και πρήξιμο των αστραγάλων

Περίπου στον 4ο-5ο μήνα, η πίεση της μήτρας στις φλέβες εμποδίζει τη ροή του αίματος στα πόδια. Επίσης, κυκλοφορεί μεγαλύτερη ποσότητα αίματος και γενικά υπάρχει μια χαλάρωση των τοιχωμάτων των φλεβών στα πόδια.

Οι υπέρβαρες γυναίκες είναι εκείνες που πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια τους, και ακόμα αυτές που τους απασχολούσε το πρόβλημα και πριν την εγκυμοσύνη τους.
Να μερικές συμβουλές για να αποφύγετε να χειροτερέψουν:
  • Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία να αποσυμφορείσετε τις φλέβες, με το να σηκώνετε τα πόδια σας ψηλά. Βλέποντας τηλεόραση βάλτε ένα σκαμνάκι μπροστά σας με ένα μαξιλάρι από κάτω, ώστε να σηκωθούν τα πόδια σας ψηλότερα.
  • Μην μένετε όρθιες για πολύ ώρα, αντίθετα περπατάτε με κάθε ευκαιρία. Κάντε έναν περίπατο ή τις δουλειές με τα πόδια. Περπατήστε με κανονικό ρυθμό, μία ώρα την ημέρα.
  • Αποφύγετε τα πολύ ψηλά τακούνια. Χρησιμοποιείτε σωστά και άνετα παπούτσια.Επίσης, αποφύγετε να φοράτε μπότες που είναι στενές στη γάμπα ή φοδραρισμένες με δέρμα.
  • Χρησιμοποιήστε ελαστικά καλσόν, με φαρδιά μέση που είναι κατάλληλα για εγγύους.
  • Πριν τον βραδινό σας ύπνο, κάντε μερικά λεπτά γυμναστική για να ευνοήσετε την κυκλοφορία, ξαπλωμένη με τα πόδια ψηλά, κάντε μερικά ψαλιδάκια και λίγο ποδήλατο.
  • Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό κατά την διάρκεια του μπάνιου σας.
  • Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αποφύγετε στη θάλασσα να εκθέτετε για πολύ ώρα τα πόδια σας στον ήλιο.
Πρήξιμο των αστραγάλων 

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας, είναι απόλυτα φυσιολογικό το βράδυ να αισθάνεστε ένα πρήξιμο των αστραγάλων σας. Σ΄όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αυτή η ενόχληση είναι μονάχα το αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η μήτρα στα αιμοφόρα αγγεία της λεκάνης και της μικρότερης τονικότητας των φλεβών.

Αποφύγετε να κουράζεστε, μην μένετε πολύ ώρα στην ίδια θέση ή όρθιες.